CEVICHE

Ainesosat

  • 4 tomaattia
  • 1 kurkku
  • 1 punasipuli
  • 1 kimppu korianteria
  • 6 limeä
  • 3-4 vihreää chiliä
  • 400g kalaa / äyriäisiä (maun mukaan)
  • Suolaa
  • Mustapippuria

Leikkaa tomaatit, kurkut ja sipulit pieniksi paloiksi. Leikkaa myös korianteri hienoksi. Laita kaikki yhteen kulhoon ja sekoita. Mehusta toiseen kulhoon limet ja sekoita mukaan chilit (pilkottuna).

Leikkaa myös kala sopivan pieniksi paloiksi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää kalan päälle limemehu ja chili ja anna marinoitua noin 10 minuuttia. Lisää tämän jälkeen myös pilkotut vihannekset ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja mustapippurilla. 

Tarjoile ceviche lämmitetyn maissitortillan päällä. Guacamole sopii myös erinomaisesti annokseen.