Don Tortillan Tarina

Don Tortilla on Suomen johtava maissitortilloja myyvä yritys Espoon Juvanmalmilla. Näitä gluteenittomia ja vegaaneille sopivia tortilloita on valmistettu pääkaupunkiseudulla jo vuodesta 2016 lähtien.

Muuttaessaan Suomeen vuonna 2011 Ivan “Don Tortilla” huomasi, että suomalaisilta markkinoilta puuttuu kokonaan meksikolaistyyppinen maissitortilla. Ollessaan ravintoloissa töissä häntä jäi tämän tortillan puuttuminen kaivertamaan sen verran, että hän päätti kahden muun kanssa perustaa Suomen ensimmäisen tortilloja valmistavan tehtaan – tortillerian nimeltä Tortillas La Familia.

Meksikosta hankittu tortillakone hurahti ensimmäisen kerran käyntiin loppuvuonna 2016 ja ensimmäiset maissitortillat löytyivät Keskon pakastehyllyistä keväällä 2017.

Idea Don Tortillasta syntyi kun Ivan Nooran tapasi; Tortillas La Familiassa puhalsi muutosten tuulet ja kaksi muuta perustajajäsentä jatkoi seikkailujaan toisaalla; Ivan oli näistä kolmesta ainoa jolla oli edelleen suuri paloi maissitortillojen valmistukseen ja Noora aloitti tortillaopintojen lyhyen oppimäärän suorittamisen kesällä 2019.

Korona-aika toi omat haasteensa elintarviketyössä pelaaville, mutta ensimmäisen koronakesän voisi kiteyttää lauseeseen “Taco on uusi sushi”; tortilloja valmistettiin melkein yötä päivää ,jotta kaikki taconnälkäiset saivat mitä halusivat.

Virallisesti Don Tortilla on perustettu tuon ensimmäisen tacokesän jälkeen alkusyksystä 2020, jolloin maissitortillojen tietoisuuden levittäminen tämän yrityksen osalta on saatu mukavasti käyntiin.

Tällä hetkellä pariskunta Hautakoski-Chavez pyörittää Suomen ainoaa tortillatehdasta kahdestaan Espoon perukoilla, ja he työskentelevät meksikolaisen työmentaliteetin mukaan, jotta nämä maissiherkut tulisivat mahdollisimman monelle suomalaiselle tutuksi.