TOSTADA (KANALLA)

 Ainesosat

  • Maissitortilloja (määrä tarpeen mukaan)
  • 1 purkki säilykepapuja
  • 3-4 sipulia
  • 2 kanan rintapalaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 tomaattia
  • 1-3 chiliä
  • Salaattia
  • Creme Fraiché
  • Fetajuusto
  • Suolaa
  • Paistoöljyä

Kiehauta vettä isossa kattilassa ja lisää sekaan yksi sipuli, valkosipulinkynsi, suolaa ja kanan rintapalat. Anna kiehua noin 45 minuuttia, jonka jälkeen ota rintapalat pois kattilasta ja revi ne suikaleiksi haarukalla. 

Kanojen kiehumisen aikana voit valmistaa tostadat vehnätortilloista. Tostadan voi tehdä joko uppopaistamalla öljyssä tai siten, että kostutat tortillat hieman öljyllä ja laitat ne 210-asteiseen uuniin noin 10 minuutiksi. Tostadat ovat valmiita, kun ne ovat saaneet hieman väriä ja ovat rapeita. 

Aloita seuraavaksi salsakastikkeen valmistus. Paista tomaatteja kuumalla pannulla öljyn päällä. Kun tomaatit saavat hieman väriä, lisää yksi sipuli (leikattuna kahteen osaan). Muutaman minuutin kuluttua voit lisätä valkosipulinkynnen ja chilit pannulle. Kun kaikki pannulla on kypsää ja pehmeää, sekoita kaikki hyvin ja lisää suolaa maun mukaan. Voit myös käyttää tehosekoitinta, jos haluat kastikkeesta mahdollisimman tasaista. 

Papuja varten leikkaa yksi sipuli hienoksi ja paista pannulla. Avaa papupurkki ja poista suurin osa nesteestä. Jätä kuitenkin hieman nestettä, jotta pavuista tulee hieman kosteita. Lisää pavut pannulle ja anna niiden lämmitä hetki. Jos pavut ovat liian kuivia, lisää hieman vettä. Lopuksi muussaa pavut ja sipulit ja lisää hieman suolaa. 

Kun kaikki on valmista, voit aloittaa tostadan kokoamisen. Tostadan voit koota oman maun mukaan, mutta herkullinen lopputulos saadaan helposti lisäämäällä tostadan päälle papumuhennosta, revittyä kanaa, salaattia, creme fraichéa sekä fetaa. Lopuksi voit lisätä kaiken päälle tekemäsi salsakastikkeen!